Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

1η Διαφωτιστική Εκδήλωση Εισηγητής Πάνος Ιωαννίδης (Αντιπρόεδρος και Γεν. Συντονιστής Κίνησης) Ξενoδοχείο ΑΜΑΘΟΥΣ Πάφος, Κυριακή 22 Ιουνίου 2008



Κυρίες & Κύριοι, αγαπητοί Φίλοι.

Εκ μέρους της Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την εισαγωγή που έγινε, από τους πολύ αγαπητούς φίλους.

Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστούμε όλους εσάς, που αφιερώνεται το κυριακάτικο πρωινό σας «για να μιλήσουμε και να προβληματιστούμε για την Κύπρο μας».

Επιτρέψετε μου, να μεταφέρω τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος εκφράζει την χαρά και την εκτίμηση του για την σημερινή συνάθροιση, καθώς και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κίνησης (κ. Λουκή Λουκαΐδη), ο οποίος επέστρεψε εχθές αργά από το εξωτερικό και δεν ήταν δυνατό να είναι εδώ.

Το θέμα μας είναι το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον του Τόπου μας. Και «Τόπος μας», ΔΕΝ είναι βέβαια μόνο τα ελεύθερα και τα κατεχόμενα χώματα, αλλά ιδιαίτερα οι Έλληνες Άνθρωποι που ζουν και θα ζήσουν στην Κύπρο, δηλαδή εμείς, τα Παιδιά μας, τα δικά τους Παιδιά και όλες οι γενιές των Ελλήνων που θα γεννηθούν σ’ αυτό το Νησί.

Επειδή όμως, όταν μιλούμε για ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, μας αποκαλούν «εθνικιστές και σωβινιστές» και, όταν μιλούμε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (δηλαδή όταν ζητούμε «να φύγουν τα παράνομα στρατεύματα Κατοχής και να φύγουν οι παράνομοι Έποικοι») μας λεν ότι «θέλουμε όλους αυτούς να τους σφάξουμε και να τους πετάξουμε στην θάλασσα», εμείς θα πούμε απλά, ότι σεβόμαστε κάθε ΝΟΜΙΜΟ Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, άσχετα από την φυλή του, την θρησκεία του, την εθνικότητα του, το χρώμα του ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του. ΦΤΑΝΕΙ να είναι νόμιμος και εμείς θα τον αποκαλέσουμε «Συμπατριώτη Κύπριο».

Συνεπώς, όταν αναφερόμαστε στο «μέλλον του Τόπου» και τονίζουμε ιδιαίτερα τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, είναι διότι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, εάν η όποια επίλυση του Κυπριακού Θέματος προκαλέσει δυστυχία στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των νομίμων Πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (που ΕΙΝΑΙ οι Έλληνες), αυτό άμεσα και αυτόματα θα σημαίνει και την δυστυχία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ των άλλων ανθρώπων της Κύπρου (Τούρκων, Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμένηδων).

Το θέμα λοιπόν είναι, όσο απλό ακούγεται! Γι’ αυτό κι εμείς, θα μιλήσουμε απλά, ξεκινώντας πρώτα από μια γνωστή διάγνωση.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ, πως το σημερινό κατάντημα οφείλεται στο γεγονός, ότι οι Άγγλοι ΔΕΝ μας συγχώρησαν ποτέ «το ρεζιλίκι που τους έγινε με τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ».

Και αντί -έντιμα και αντρίκια- να μεταμεληθούν για το ότι εξανάγκασαν ένα μικρό Λαό να βασανιστεί και να εκτελεστεί για να αποκτήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του, εφάρμοσαν σε πέντε διαδοχικές φάσεις την μοναδική τέχνη που γνωρίζουν, την τέχνη του ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ:

Πρώτα, με το συρματόπλεγμα στην Λευκωσία το 1956, που χώρισε τους Κύπριους σε Έλληνες και Τούρκους.

Μετά, με την τούρκικη ανταρσία το 1963, που χώρισε ανθρώπους και έδαφος σε ελεύθερους και αυτο-εγκλωβισμένους.

Ύστερα, με την εγκληματική εμφύλια διαίρεση των Ελλήνων της Κύπρου, που κατέληξε στην 4η ΜΕΓΑΛΗ διαίρεση το 1974, του μεν 38% του εδάφους σε κατεχόμενο, του δε 1/3 των ανθρώπων σε Πρόσφυγες.

Και τέλος, με το πραγματικά αριστοτεχνικό έγκλημα του Σχεδίου Αννάν, με το οποίο -είτε ΝΑΙ λέγαμε είτε ΟΧΙ- το αποτέλεσμα θα ήταν και πάλιν η διαίρεση: Εάν «λέγαμε ΝΑΙ» θα επερχόταν η ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, με την διαίρεση μας σε «Πρόσφυγες που θα επέστρεφαν και σε Πρόσφυγες που ΔΕΝ θα επέστρεφαν», ΑΛΛΑ και με το ΟΧΙ που είπαμε -και που πολύ ορθά το είπαμε- και πάλιν διαιρεμένοι ΔΕΝ είμαστε, σ’ αυτούς του ΝΑΙ και στους άλλους του ΟΧΙ;

ΜΟΝΟ αυτή την τέχνη, γνωρίζουν οι εχθροί μας: Να διαιρούν για να βασιλεύουν. Και κάθε φορά, δυστυχώς, εξασφαλίζουν και πρόθυμους δικούς μας, που τους εξυπηρετούν...

Ας δούμε όμως «τι έγινε ή τι ΔΕΝ έγινε», μετά που είπαμε «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Αννάν, με αποτέλεσμα -επτά μέρες αργότερα- η Κυπριακή Δημοκρατία να μπει στην ΕΕ ακέραιη, κυρίαρχη επί ολοκλήρου του εδάφους της Κύπρου και ισότιμη με κάθε άλλο Κράτος της ενωμένης Ευρώπης:

· Εξαφανίσαμε το Σχέδιο Αννάν, όπως θα έπρεπε;

· Απαλείψαμε -όπως επίσης θα έπρεπε- παλιά «συνυποσχετικά» που η Τουρκία ουδέποτε τήρησε, όπως λ.χ. τις Συμφωνίες του ’77 και του ’79, την Συμφωνία της 3ης Βιέννης για τους Εγκλωβισμένους και τις συμφωνίες για την Τύχη των Αγνοουμένων και ζητήσαμε την ευρωπαϊκή τοποθέτηση του Κυπριακού Θέματος;

· Θέσαμε -όπως και πάλιν θα έπρεπε- τα Ηνωμένα Έθνη προ των διεθνών ευθυνών τους, καταγγέλλοντας την Αγγλία για την ετοιμασία και τον Γ.Γ. για την υπογραφή του Σχεδίου Καταστροφής της Κυπριακής Δημοκρατίας;

· Και το βασικότερο: Ο τότε Πρόεδρος, έθεσε υπό την κρίση του Λαού την ΝΕΑ πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε, με βάση το ΟΧΙ και την ανόθευτη είσοδο μας στην Ευρώπη;

Όχι, δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά, διότι ο τότε Πρόεδρος έκαμε το λάθος «να συνεχίσει πιστά την Συγκυβέρνηση, πιστεύοντας ότι και οι συγκυβερνώντες ήσαν έντιμοι».

Τόσο έντιμοι, που υπέσκαπταν τον Πρόεδρο για 4 χρόνια, περιμένοντας την ώρα που θα τσιμέντωναν το ΝΑΙ.

Ήσαν τόσο έντιμοι, που το ένα Κόμμα της τότε Συγκυβέρνησης τώρα κυβερνά και τα άλλα δύο Κόμματα της τότε Συγκυβέρνησης, έχουν αποδεχθεί ανταλλάγματα για να υποστηρίξουν τον νέο Πρόεδρο χωρίς να συγκυβερνούν, διότι ο νέος Πρόεδρος ΔΕΝ θέλει διάλογο με τους συνεργάτες του, αλλά μόνο την υποστήριξη τους!

Με τα τελευταία αυτά λόγια, πιστεύουμε ότι αποδεικνύουμε και τον υπερκομματικό χαρακτήρα της Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Διότι, σε ένα από τα Κόμματα (που σήμερα είναι «κυβερνητικός κομπάρσος») ανήκω και εγώ προσωπικά, όπως και άλλοι από εσάς ανήκετε ίσως σε κάποιο πολιτικό χώρο.

Όμως, όταν μιλούμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ της Κύπρου, ΔΕΝ είναι τα Κόμματα και οι κομματικοί Αρχηγοί που προηγούνται. Πρώτη είναι η Βούληση του Λαού και οι άλλοι ακολουθούν.

Αυτό ακριβώς είναι που έγινε και πριν 4 χρόνια: Ο Λαός άκουσε, πληροφορήθηκε, αποφάσισε και επέβαλε την απόφαση του. Και, όταν κάποιοι Αρχηγοί είτε ορκίζονταν στο ΝΑΙ είτε έλεγαν «ένα χλιαρό ΟΧΙ για να τσιμεντώσουν αργότερα το ΝΑΙ», τα 2/3 των δικών τους οπαδών είπαν ΟΧΙ.

Αυτή η ΛΑΪΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ, είναι που μας δίνει σήμερα την πολυτέλεια να βρισκόμαστε εδώ και να συζητούμε -δυστυχώς- για τα ίδια πράγματα.

Διότι όλα δείχνουν, πως αυτή είναι η ώρα που θα τηρηθεί «η υπόσχεση» και κάποιοι θα αποπειραθούν να τσιμεντώσουν μια «λύση», που τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από εκείνη που απορρίψαμε το 2004.

Ποιά είναι αυτά τα γεγονότα:

Πρώτα απ’ όλα, ως προς το Κυπριακό Θέμα, ΔΕΝ υπάρχει υγιής αντιπολίτευση. Και, όταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση, σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει Δημοκρατία.

Επιπλέον:

Η 1η ενέργεια του νέου Προέδρου ήταν το άνοιγμα του Οδοφράγματος της οδού Λήδρας. ΔΗΛΑΔΗ, μια καθαρή κίνηση εντυπώσεων, 100% υπέρ των Τούρκων, χωρίς κανένα πολιτικό ή στρατιωτικό αντάλλαγμα για την δική μας πλευρά και εναντίον των δικών μας οικονομικών συμφερόντων.

Η 2η ενέργεια του Προέδρου ήταν η Συμφωνία με τον κ. Ταλάτ (δηλαδή με την Τουρκία), όπως εξαγγέλθηκε με το Κοινό Ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου:

Ένα κείμενο 10 γραμμών, που περιέχει περισσότερα από τις 10,000 σελίδες του Σχεδίου Αννάν και έχει την ίδια διεθνή βαρύτητα, αλλά και που είναι χειρότερο από το Σχέδιο που απορρίψαμε, ΔΙΟΤΙ -λέξη προς λέξη και παράγραφο προς παράγραφο- καθορίζεται πλέον ο χαρακτήρας του ΝΕΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, που είναι:

Ένας ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ μεταξύ ενός Τουρκοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους και ενός Ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους, με ένα αδύναμο όργανο στη μέση που ονομάστηκε «ομοσπονδιακή κυβέρνηση», χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό «ομοσπονδιακό κράτος» για να κυβερνήσει.

ΔΗΛΑΔΗ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο εγκάθετος του Εισβολέας Τουρκία, υπό τον κοινό μανδύα τους ως «ηγέτες των 2 Κοινοτήτων», συμφώνησαν ότι η Λύση θα είναι ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το Σχέδιο Αννάν, δηλαδή ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ και που είναι:

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ (δηλαδή το ξήλωμα) της Κυπριακής Δημοκρατία και η παραχώρηση μέρους της κυριαρχίας της προς το Ψευδοκράτος, ούτως ώστε να δημιουργηθούν τα 2 ΙΣΟΤΙΜΑ συνιστώντα Κράτη, που θα συνεταιριστούν για να παρθενο-γεννήσουν το ΝΕΟ κράτος-μόρφωμα.

Þ Εάν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση του περιεχομένου του Ανακοινωθέντος, μπορεί να γίνει κατά την συζήτηση.

Η 3η ενέργεια του Προέδρου ήταν το Μνημόνιο μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας-Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επίσης μπορούμε να αναλύσουμε στη συνέχεια (εάν χρειαστεί), για να μην σας κουράσω τώρα.

Επιγραμματικά μόνο θα πούμε ότι, τα όσα συμφώνησαν οι κύριοι Χριστόφιας και Μπράουν στις 5 Ιουνίου στο Λονδίνο, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ το περιεχόμενο του Κοινού Ανακοινωθέντος Χριστόφια-Ταλάτ και τόσο πολύ ΥΠΕΡ της Τουρκίας είναι, που ο κ. Ταλάτ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ από την Τουρκία «να κακοφανιστεί και να τα απορρίψει αμέσως».

Αυτό ακριβώς είναι που έγινε και με τον κ. Ντεκτάς, όταν η Τουρκία τον ΔΙΕΤΑΞΕ «να κακοφανιστεί και να απορρίψει το Σχέδιο Αννάν». Παλιό το κόλπο, το ξέρουμε.

Παράλληλα όμως με τις ενέργειες του Πρόεδρου, εξαγγέλλονται και άλλα πράγματα:

· Ότι «αποδεχόμαστε την παραμονή 50.000 Εποίκων»,

· ότι «ο Λαός και -ιδιαίτερα- τα Παιδιά μας πρέπει να διδαχθούμε ΠΩΣ θα ζήσουμε στην νέα Πολιτεία»,

· ότι θα υποβαθμίσουμε την Άμυνα, σε βαθμό που θα την αχρηστεύσουμε,

· ότι «θα πουλήσουμε τα στρατηγικά αποθέματα χρυσού»,

· ότι «το κυβερνών Κόμμα ΔΕΝ θέλει την Συνθήκη της Λισσαβώνας», που τυχαίως απαγορεύει λύσεις ρατσιστικές ΟΠΩΣ η διαφαινόμενη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία,

· ότι «ο Κυπριακός Λαός ΠΡΕΠΕΙ να το πάρει απόφαση πως η Λύση θα είναι «λύση Συνεταιρισμού» και πολλά άλλα, που όλα μαζί στοχεύουν την πλύση του εγκεφάλου όλων μας και να πούμε αυτή την φορά «ΝΑΙ».

Το χειρότερο, όμως, που συμβαίνει καθημερινά και ενσυνείδητα, είναι το περιβόητο, παραπλανητικό και εγκληματικό σύνθημα και μήνυμα ότι «το Κυπριακό αφορά ΜΟΝΟ τις 2 Κοινότητες και θα λυθεί ΔΗΘΕΝ μεταξύ μας».

Ένα μήνυμα που βολεύει όλους τους άλλους, που το επιβεβαιώνει -με ιδιαίτερη επιμέλεια- η Αγγλία και που με λίγα λόγια σημαίνει ότι «το ζήτημα είναι μεταξύ των Κυπρίων και ΟΧΙ μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του παράνομου Βιαστή της (που είναι η Τουρκία). Αυτό το μήνυμα ο κύπριος Πρόεδρος το επαναλαμβάνει καθημερινά, απο-ενοχοποιώντας την Τουρκία και απαλλάσσοντας την Αγγλία από κάθε ευθύνη για την τελική κατάληξη.

Με αυτό τον τρόπο, γίναμε -επί τέλους- αρεστοί προς την Αγγλία...

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ακούγονται -από τα προεδρικά χείλη της Κύπρου- και κάποια εύηχα, όπως:

«Μα, το Σχέδιο Αννάν αποτελεί παρελθόν»! ΙΣΩΣ λέμε εμείς, ΑΛΛΑ για να αντικατασταθεί με κάτι χειρότερο.

Και ακόμα:

«Μα, τα όσα είπαμε με το Κοινό Ανακοινωθέν, ήταν για να διευκολύνω τον φίλο μου τον Ταλάτ»! ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ λέμε εμείς. ΓΙΑΤΙ ο βιασμένος να διευκολύνει τον βιαστή του; Για να ΜΗΝ σηκωθεί ποτέ από πάνω του;

Αγαπητοί Φίλοι,

Ο Κυπριακός Λαός υφίσταται το παιγνίδι του «μαστίγιου και του καρότου»: Από την μια μαστιγώνουν τον Κυπριακό Λαό τσιμεντώνοντας μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ και από την άλλη μας προσφέρουν ανόητα καρότα για να μας αποπροσανατολίσουν.

Με λίγα και καθαρά λόγια: Η Λύση είναι πανέτοιμη, ΑΛΛΑ το θέατρο θα συνεχιστεί, ΜΕΧΡΙ που να μεθοδευτεί ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ και ΔΗΘΕΝ δημοκρατικός τρόπος που αυτή η Λύση θα περάσει και θα τσιμεντωθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πρόεδρος ΔΕΝ δεσμεύεται ότι «την όποια διευθέτηση θα την θέσει σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ». Τον καλέσαμε και εμείς δημόσια (2φορές) να το πράξει, αλλά ΔΕΝ πρόκειται, για ένα απλούστατο λόγο:

ΦΟΒΑΤΑΙ τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την διαφώτιση του Κόσμου και φοβάται την Λαϊκή Ετυμηγορία. ΦΟΒΑΤΑΙ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου συνεχίζουν να είναι το ίδιο Πατριώτες, όπως και πριν από 4 χρόνια και όπως ήταν πάντα.

Γι’ αυτό και η προσπάθεια θα είναι, η νέα διευθέτηση να περάσει από την Βουλή, όπου όλοι ξέρουμε ΠΟΙΟΙ έχουν την πλειοψηφία.

Όλα αυτά είναι που επέβαλαν την ίδρυση της Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Þ Για να ενημερωθούμε όλοι για τα τεκταινόμενα και για να καταστήσουμε σαφές ότι πρόκειται για Εισβολή και Κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους, που ΔΕΝ λύεται με «συντροφικές κουβέντες και θέατρα του παραλόγου», ΑΛΛΑ με σοβαρό διάλογο μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας & Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μια και της παράνομης Τουρκίας από την άλλη.

Αυτό μπορεί να γίνει, εάν αφυπνισθούμε και εμπεδώσουμε, ότι «η Κύπρος και το Θέμα της πρέπει -επί τέλους- να τοποθετηθούν επί της μοναδικής ΝΟΜΙΜΗΣ βάσης που υπάρχει, ΔΗΛΑΔΗ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες και ισότιμο Κράτος-μέλος της ΕΕ και ότι -όλοι εμείς- ανήκουμε σε μια πολιτική οντότητα 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, με ίσες ευθύνες και με ίσα ευρωπαϊκά δικαιώματα, που είναι 4 πράγματα, απλά και αυτονόητα: Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου.

Εάν όμως, εμείς οι ίδιοι απο-ενοχοποιήσουμε την Τουρκία διότι κάποιοι χρωστούν «να τσιμεντώσουν την Καταστροφή της Κύπρου», η ΕΕ θα μας εγκαταλείψει (για να μην πω θα μας διώξει) και θα είναι δικαιολογημένη.

Αγαπητοί Φίλοι,

Η Κίνηση ιδρύθηκε για συστράτευση και αντίσταση. Για να μιλήσουμε με τον Λαό και να δηλώσουμε όλοι μαζί ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παζαρεύει σε βάρος των Παιδιών μας το «πόσοι παράνομοι Τούρκοι Στρατιώτες και πόσοι Έποικοι θα παραμείνουν στο Νησί». Αυτά είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, που κανένα Κράτος με αξιοπρέπεια μπορεί να διανοηθεί έστω να συζητήσει.

Η Κίνηση αποτύπωσε αυτούς τους στόχους στα πρώτα άρθρα του Ιδρυτικού της Εγγράφου, όπως και στην ονομασία της: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Τίποτε περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο. Ακριβώς τα ίδια εκείνα, που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι 26 Συνεταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και επειδή αυτοί είναι οι στόχοι και αυτός είναι ο σκοπός, ΑΜΕΣΗ και ΑΜΕΡΙΣΤΗ ήταν και η υποστήριξη της Κίνησης από τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου. Με αυτήν ακριβώς την υποστήριξη και εμπιστοσύνη του Μακαριοτάτου, από την μια ενισχύεται η πίστη και η δύναμη μας και από την άλλη μεγιστοποιείται η ευθύνη μας:

Πρέπει να αντισταθούμε και πρέπει να πετύχουμε.

Την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να τσιμεντώσουν την καταστροφή, εμείς ΠΡΕΠΕΙ να τσιμεντώσουμε την αντίσταση, χωρίς να φοβόμαστε κανένα.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Και όταν το δίκαιο είναι μαζί μας, μαζί μας είναι και ο Θεός.

Με αυτή την πίστη είναι που προσπαθούμε, για να είμαστε βέβαιοι, ότι -τουλάχιστον- έχουμε κάμει το καθήκον μας.

Νά’ στε πάντα καλά, σας ευχαριστώ πολύ.