Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με συνθήματα όπως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ! ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, η CANA, μια οργάνωση βγαλμένη από τα σπλάχνα τού ελληνοαμερικανικού γίγνεσθαι, έρχεται πάλι φέτος δυναμική, όπως έχει δείξει ότι πρέπει να είμαστε όσον σε ότι αφορά τα Ελληνικά εθνικά ιδεώδη που έχουν καταπατηθεί από σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων από γειτονικές χώρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, να διαμαρτυρηθεί για τα συνεχή 34 χρόνια κατοχής τής Κύπρου από το βαθύ τουρκικό κράτος τής παραφροσύνης και τού επεκτατισμού. Με αρχηγό τόν Νικόλαο Τανέρη, γεννημένο στην Αμερική, αλλά καλά διαβασμένο ιστορικά και συνηδειτοποιημένο Έλληνα τής Αμερικής, για το πού και το πώς πρέπει να ασκείται η δικαιοσύνη, από τούς φερμένους να αναγκάζουν τούς λαούς να ντύνονται στρατιώτες, υπηρετώντας τήν ισόβια καταδίκη των, η CANA έρχεται για άλλη μια φορά μέσα από τήν πλούσια δράση στην Αμερική μετά τήν ίδρυσή της, με ανακοινώσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, με διαμαρτυρίες κατά τού τουρκικού επεκτατισμού και μιλιταρισμού, με συναντήσεις πολιτικών προσώπων τής Αμερικής, εκθέτοντας τίς θέσεις της που είναι θέσεις τής πλειονότητος τού συνειδητοποιημένου Ελληνομαερικανού πολίτη, να δώσει με τούτη τήν διαμαρτυρία στις 20 Ιουλίου έξω από τήν Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, τήν πρωτεύουσα τής Αμερικής, μια ακόμη προειδοποίηση στον Τουρκικό μηχανισμό με τήν παγκόσμια προπαγάνδα του, ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν.

Γράφει ο κος Τανέρης στην τελευταία ανακοίνωση-πρόσκληση για τη διαμαρτυρία, ότι «απαιτείται ένα τέλος στην παράνομη τουρκική στρατιωτική παραμονή στην Κύπρο που επεβλήθη από τήν τουρκική κυβέρνηση στις 20 Ιουλίου τού 1974». «Εκατοντάδες χιλιάδων Κυπρίων παραμένουν πρόσφυγες», συνεχίζει κος Τανέρης, «ακολουθήσαντες τήν συστηματική εξόντωσή των από μέρους τής Τουρκίας, με βιασμούς, φωτιές και επιβεβλημένη μετατόπιση από τίς οικογενειακές και πατρογονικές τους εστίες. Πάνω από χίλιοι Κύπριοι είναι αγνοούμενοι, χρησιμοποιηθέντες από αναφορές για βαρβαρικά επιστημονικά πειράματα, τα οποία παραμένουν ανεξήγητα.» «Η Τουρκία», τελειώνει ο κος Τανέρης, «αμετανόητα καταχράσθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαπράττοντας Γενοκτονίες κατά τού Ποντιακού Ελληνισμού, κατά τών Αρμενίων και Ασσυρίων, συνεχίζοντας ακόμη και σήμερα τήν γενοκτονική της πολιτική στην Κύπρο μέσα από ένα μεθοδικό πρόγραμμα αυτό τής «τουρκοποίησης» με τούς παράνομους τουρκικούς οικισμούς». Επιλογώντας ο κος Τανέρης, απευθύνει έκκληση συμπόρευσης τού απανταχού Ελληνισμού, με όποιο μέσο μπορεί πνευματικά ή φυσικά δια τής παρουσίας του, στις 20 Ιουλίου έξω από τήν Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

Director of Hellenic Communications

for Cyprus Action Network of
America (CANA)

Διευθύντρια Επικοινωνίας τής CANA,

για τον Ελληνόφωνο Ελληνισμό

Σεβαστή Μπούρα – Μπούτου

Νέα Υόρκη