Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Χωρα ημιμαθών ημιαγρίων οι ΗΠΑ. Οι εκσυγχρονιστές έλεγαν καθυστερημένους τους Έλληνες.

Στο ξεκίνημα της τρίτης χιλιετίας, έρευνες κοινής γνώμης εμφάνιζαν το 25% των Αμερικανών να πιστεύει στη μετενσάρκωση, το 33% να υποστηρίζει ότι είχε επικοινωνία με νεκρούς, το 68% να διαβεβαιώνει ότι έχει συναντήσει τουλάχιστον μία φορά τον Σατανά και εκατομμύρια εξ αυτών να ορκίζονται ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από εξωγήινους Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Ρόιτερς, τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις το 42% των Αμερικανών πιστεύουν ότι είναι ορθή η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, ενώ το 79% πιστεύει στα θαύματα, το 62% στον διάβολο, το 35% στα UFO και το 31% στις μάγισσες.

Επιστήμονες και εκπαιδευτικοί έχουν καλούς λόγους να ανησυχούν. Σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση του ΟΟΣΑ (Pisa), οι Αμερικανοί μαθητές έρχονται 21οι σε σύνολο 30 χωρών-μελών στη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα. Ερευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στους New York Times αποκάλυψε ότι λιγότεροι από τους μισούς μαθητές λυκείου γνωρίζουν πότε έγινε ο αμερικανικός εμφύλιος, ενώ ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική μετά το 1750 και αγνοεί ότι ο Χίτλερ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1960, οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα ως προς τα ποσοστά αποφοίτησης από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η δεύτερη στην τριτοβάθμια. Σήμερα, έχουν κατρακυλήσει στην 21η και τη 14η θέση αντίστοιχα. Το ποσοστό των αμερικανικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κύρους έχει περιοριστεί σε 30%, ενώ της Ευρώπης έχει ανέβει σε 33%.

Χωρα ημιμαθών ημιαγρίων λοιπόν οι ΗΠΑ. Και φανταστείτε ότι οι εκσυγχρονιστές έλεγαν θρησκόληπτους και καθυστερημένους τους Έλληνες.