Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
MOVEMENT FOR THE EUROPEAN FUTURE OF CYPRUS

Τηλέφωνα/Telephone. 00357-22375935, 22376046, 22376347
Φαξ/Fax 00357-22375935,
E-mail: kinisi.efc@cytanet.com.cy

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 14 Ιουλίου οργανώθηκε από την Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου, την Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου και με συνεργασία άλλων 12 Οργανώσεων, εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον εποικισμό της Τουρκίας στην Κύπρο και τη διοχέτευση λαθρομεταναστών στις ελεύθερες περιοχές μέσω Τουρκίας.

Στις προσκλήσεις που εστάλησαν καλούνταν οι πολίτες να στηρίξουν το κράτος στον αγώνα του κατά της λαθρομετανάστευσης και κατά των ανίερων στόχων της Τουρκίας να αλλάξει τη δημογραφική δομή τής Κύπρου.

Πριν αποφασίσουμε το πρόγραμμα τής εκδήλωσης ζητήσαμε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να κάνει την παρουσίαση του θέματος των λαθρομεταναστών, ώστε να ενημερωθεί το κοινό με τα επίσημα στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος και τις συνθήκες λαθραίας εισόδου στην Κύπρο.

Η ενημέρωση των πολιτών, άλλωστε, είναι και η ευθύνη της αστυνομίας. Όμως την παραμονή της εκδήλωσης μας ενημέρωσαν από την αστυνομία, χωρίς να μας εξηγήσουν γιατί, ότι ούτε ο Αρχηγός ούτε άλλος αντικαταστάτης του θα έκαναν την παρουσίαση.

Η ακύρωση δεν έγινε από τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας αλλά από τον Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης κ. Συλικιώτη, ο οποίος, ως γνωστό, ηγήθηκε παραμονές των προεδρικών εκλογών, παράνομης διαδήλωσης λαθρομεταναστών ενάντια στη Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις τού Υπουργού Εσωτερικών της 14ης Ιουλίου, είναι ενδεικτικές του επιπέδου και των χειρισμών του προβλήματος από την κυβέρνηση αλλά και της αντιμετώπισης από οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ.

Πολεμούν αυτούς που διαμαρτύρονται ενάντια στον εποικισμό και υποστηρίζουν την νομιμοποίηση όσων μας στέλλει η Τουρκία για να εποικίσουν τις ελεύθερες περιοχές.

Ως εκ τούτων:

Καταγγέλλουμε στον κυπριακό λαό ότι αναρμοδίως ο Υπουργός Εσωτερικών απαγόρευσε στον Αρχηγό της αστυνομίας να ενημερώσει τους πολίτες και την πράξη του αυτή ως καταδικαστέα και ανεπίτρεπτη, που απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εσωτερικών ότι με την πολιτική του αποενοχοποιεί τον εποικισμό και ενθαρρύνει τη λαθρομετανάστευση που γίνεται μέσω Τουρκίας, για να εποικίσει και τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Καταγγέλλουμε την ανοχή που επιδεικνύει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές ενός υπουργού του έναντι του τόπου και έναντι των νόμιμων ενεργειών ενεργών πολιτών που αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας τους.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών ως ρατσιστικές προς όφελος των μέσω Τουρκίας, λαθρομεταναστών που εποικίζουν τις ελεύθερες περιοχές, σε βάρος των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καταγγέλλουμε, τέλος, τον κ. Συλικιώτη ότι έστειλε αστυνομικούς οι οποίοι ήλθαν στην εκδήλωση και κατέγραψαν τα πάντα για σκοπούς, προφανώς, φακελώματος των διοργανωτών και συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Από το γραφείο τύπου