Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Η απάτη των πατριδοκάπηλων

Πατριδοκαπηλία είναι να εμπορεύεσαι και να καπηλεύεσαι τα πατριωτικά αισθήματα. Να μιλάς δημαγωγικά υπέρ πατρίδος και να κλείνεις σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «πατρίδα», χωρίς ποτέ να εξηγείς τι εννοείς και ιδιαίτερα χωρίς ποτέ να εξηγείς πώς σήμερα, που η Νέα Τάξη ισοπεδώνει τα έθνη (τις πατρίδες) μπορεί να διασωθεί το έθνος και η πατρίδα του καθενός.
Οι πατρίδες και το έθνος δεν είναι ιδεολογίες. Είναι συγκροτημένες ιστορικές δομές της ανθρωπότητας, με τις συνακόλουθες ψυχολογικές και συναισθηματικές «εθνικές δομές» συνείδησης.
Το να λέμε ότι όλους μας συνδέει η πατρίδα, η Ελλάδα, είναι μια σοφιστεία απάτης. Με αυτή την απάτη οι κυρίαρχες τάξεις εξαπατούσαν τους λαούς για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους που δεν είχαν πατρίδα. Άλλη η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη η πατρίδα των θυμάτων της εκμετάλλευσης: Της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Και αυτοί που πρόδιδαν πάντα κάθε πατρίδα, κάθε ιερό και όσιο ήταν ΟΧΙ οι λαοί, αλλά οι δυνάστες του: Το κεφάλαιο.
Και ήταν αυτό το καθεστώς του κεφαλαίου, με τα κόμματά του και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του που καπηλευόντουσαν αγρίως τα πατριωτικά αισθήματα των λαών, που ανύψωσαν το «εθνικό αίσθημα» στην ιδεολογία του μιλιταριστικού εθνικισμού, με την ακραία του μορφή το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού.

Αυτοί που υπόσκαπταν πάντα την πατρίδα ήταν οι καπηλευτές της πατρίδας: Το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα…
Τα λαϊκά κινήματα και η Αριστερά υπόσκαπταν την πατρίδα του κεφαλαίου. Αγωνιζόντουσαν για να έρθουν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες που τα έθνη και οι πατρίδες να απελευθερωθούν από τους καταστροφείς τους. Να ανήκουν, με άλλα λόγια στους λαούς τους.

Σήμερα, όποιος χρησιμοποιεί αφηρημένα τη λέξη «πατρίδα» δεν είναι απλώς καπηλευτής, αλλά και απατεώνας ολκής. Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει κανένα «έθνος» και καμιά πατρίδα μέσα στα πλαίσια του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, σε καθεστώς Νέας Τάξης. Και για να μην χρησιμοποιούμε τη Νέα Τάξη αφηρημένα (πού τόσο αρέσκονται οι πολιτικοί απατεώνες), διευκρινίζουμε: Η Νέα Τάξη είναι η πολιτική παράμετρος του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Είναι η εξουσία της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς των υπερεθνικών.
Οι δημαγωγοί, ιδιαίτερα της ακροδεξιάς κοπής, κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και φλυαρούν κατά της Νέας Τάξης γενικά και αφηρημένα.

Μέσα, συνεπώς, σε αυτά τα ιστορικά πλαίσια δεν μπορεί να λες ότι αγωνίζεσαι για την πατρίδα και το έθνος, χωρίς να θέτεις σαν πρωταρχική προτεραιότητα τον αγώνα εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης που αλώνουν τα έθνη και της πατρίδες.
Έθνη και πατρίδες δεν μπορούν να υπάρξουν σήμερα μέσα στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό. Ούτε είναι δυνατόν ΠΟΤΕ να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω: στην εποχή συγκρότησης των ανεξάρτητων εθνικών κρατών…

Όποιος συνεπώς μιλάει για πατρίδα και έθνος γενικά χωρίς να θέτει τις προϋποθέσεις που μπορεί να διασωθούν τα έθνη και οι πατρίδες, χωρίς να προτάσσει τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, είναι πολιτικός απατεώνας που εμπορεύεται τα πατριωτικά αισθήματα για να υποτάξει τους λαούς στη σιδερένια λογική της παγκοσμιοποίησης: Στην καταστροφή των εθνών!!!
Τα έθνη και οι πατρίδες θα σωθούν μόνο αν ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου που αλώνει τα έθνη και τις πατρίδες. Θα σωθούν αν περάσουμε σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα που οι λαοί και τα έθνη θα έχουν απελευθερωθεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μόνο όταν οι λαοί και τα έθνη τους καθορίζουν τις τύχες τους, οι έννοιες «έθνος» και «πατρίδα» θα αποκτήσουν το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Ας μας πουν, λοιπόν, οι «υπερπατριώτες» φωνακλάδες πώς τη βλέπουν την πατρίδα και πώς μπορεί να διασωθούν τα έθνη. Ποια κοινωνία θέλουν και πώς μπορεί να υλοποιηθεί. Τι είναι η Νέα Τάξη που ισοπεδώνει τα έθνη και πώς μπορεί να ανατραπεί. Γιατί, υπογραμμίζω ξανά, ότι το να δέχεσαι τον καπιταλισμό, σήμερα, και να μιλάς ταυτόχρονα για έθνος είναι ΟΥΤΟΠΙΑ: Έγκλημα εξαπάτησης!!!
Τα άλλα είναι κούφια λόγια για να κοροϊδεύουν τους αφελείς…