Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Στα χωράφια των άλλων

Διατύπωση ιδεολογίας η παρερμηνείας


Αναμφισβήτητα ο Ερνεστο Τσε Γκεβάρα είναι μια μεγάλη επαναστατική μορφή που άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια ιστορία. Ο Άνθρωπος αυτός χαίρει της εκτίμησης μας και του σεβασμού μας , πέραν όμως αυτού πρότυπα και ηρωικές μορφές αυτοθυσίας καθώς και αγώνα έχουμε στην δική μας εγχώρια ιστορία. Για αυτό πρώτα τιμάμε τους δικούς μας εγχώριους ήρωες και θέτουμε αυτούς σαν ινδάλματα στο δικό μας μικρό κόσμο. Δυστηχώς την σημερινή εποχή ο σεβασμός και το ήθος απουσιάζουν απο την μοντέρνα παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και η χρησιμοποίηση ηρωικών μορφών σαν συμπλήρωμα σεισπείρωσης και μαντρίσματος είναι γεγονός.

Απομυθοποίησης Πράξης Πρώτη

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα «Η ειρηνική συνύπαρξη τέθηκε σε βάρβαρη δοκιμασία στην Κύπρο, λόγω των πιέσεων από την Τουρκία και το ΝΑΤΟ, που υποχρέωσαν τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να κρατήσουν μια ηρωική και σταθερή θέση, αμυνόμενοι για την ανεξαρτησία τους.».
Η αγωνιστικότητα και το μύνημα των δηλώσεων είναι ευκαταφρόνητη και πουθενά δεν βλέπουμε να μιλά για νικητές-ηττημένους και πολιτικές βασισμενές σε συνθήκες άτακτης υποχώρησης με στόχο τον οδυνηρό συμβιβασμό ως επακόλουθο παραδοχής της ήττας. Αντιθέτως βλέπουμε το πνεύμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού με ψηλό ηρωικό δείκτη αντίστασης απέναντι στα ξένα συμφέροντα. Οι πραγματικοί υπαίτες των προβλημάτων και οι παραγωγοί τεκτενομένων σε καμια περίπτωση δεν μπορούν να επιβληθούν σε ενα λαό, που σαν θύμα οφείλει να μην δεκτεί τετελεσμένα και να συμβιβαστεί αλλα ηρωικά να αντισταθεί με σθένος . Η παράδοση κανενός λαού στις ορέξεις των ξένων δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε προοδευτική ούτε δεξιόστροφη αλλά ούτε καν αριστερή, είναι απλά μια πράξη που υποδεικνύει έλλειψη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

Πράξης Δεύτερη

Οι δηλώσεις του τότε Κουβανού ηγέτη όταν δέχθηκε επίσκεψη απο Κυπριακή αντιπροσωπεία συμπεριλαμβανομένου και του τωρινού προεδρού της Κυπρ.Δημοκρατίας . ήταν οι εξής...
Φιντέλ Κάστρο : ΄΄Είμαστε αδελφοί λαοί γιατι έχουμε το ίδιο μέγεθος εχθρών΄'
:'' Ο Καλύτερος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους δείξεις ότι δεν τους φοβάσαι.΄΄


Αυτές και αν είναι δήλωσεις απο ‘’συντρόφο’’ και δεν χρειάζονται σχολιασμό. Το μύνημα είναι απλό ωμό και σταράτο.


Η αδυναμία ανεύρεσης ηρώων που να είναι κομμένοι και ραμμένοι στ μέτρα της οποιασδίποτε πολιτικής δύναμης αποτυπόνεται στην εισαγωγή προτύπων απο το εξωτερικό και αυτό γίνεται γιατί είναι πιο εύκολη η διαστρέβλωση των ιδεών τους και των μυνημάτων που έχουν στείλει με τις πράξεις του. Η απουσία εγχώριων ηρώων απλά επιβεβαιώνει την μόνιμη απουσία απο τους εθνικούς αγώνες και αυτή η απουσία δεν μ πορεί να συγκαλυφτεί με την καλλιέργεια μίσους και αντιπάθειας προς κάθε θυσία και αγώνος που έγινε χάριν της εθνικής μας συνείδησης ..