Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ .Είναι τελικά μόνο «δόλωμα» για «κλοπή» ψήφων σε εκλογές;

Πρώτα μας μιλούσαν χωρίς περιστροφές για επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Μετά μας το μετέτρεψαν σε «εθελοντική επιστροφή». Πού δημοκρατικό ακούγεται. Μήπως όμως θα έχει κανένα που δεν θα θέλει να επιστρέψει όταν η Κύπρος ελευθερωθεί; Δεν το νομίζουμε.

Μετά για μεγάλο διάστημα επεκράτησε του τάφου σιωπή σε ότι αφορά την επιστροφή μας.

Τώρα μας δίδουν … γενναιόδωρα …τρεις επιλογές:
Είτε να επιλέξουμε να επιστρέψουμε
Είτε να αποζημιωθούμε
Είτε να ανταλλάξουμε την περιουσία μας.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Αφού μας λένε παράλληλα ότι με τη λύση που επιδιώκεται θα απαλλαγούμε από την κατοχή και θα ελευθερωθεί η Κύπρος , σε τι χρειάζονται οι υπαλλακτικές επιλογές; Αφού η Κύπρος θα απαλλαγεί από την κατοχή και θα ελευθερωθεί , η επιλογή όλων των προσφύγων , Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μια θα είναι :

• Η επιστροφή και επανεγκατάσταση.

Ή μήπως κάτι άλλο θα συμβεί; Θα λέμε, μεν , ότι ελευθερώθηκε η Κύπρος αλλά οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους , ή , οι συνθήκες της λύσης θα είναι τέτοιες που θα υποχρεώσουν τους πρόσφυγες να κάμουν άλλη επιλογή, από εκείνη της επιστροφής. Αυτό και αν θα συνιστά έγκλημα πολέμου, χειρότερο μάλιστα από εκείνο που διεπράχθει σε βάρος μας το 1974.

Τότε ,για τι σόι απελευθέρωσης και απαλλαγής της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή μιλούμε;

Παρακαλούμε να σταματήσει το περιπαίξιμο , διότι το εμπόδιο στην επιστροφή είναι και θα είναι, η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι Ηγέτες μας το γνωρίζουν αυτό αλλά αποφεύγουν να παραδεχτούν ότι υιοθέτησαν τα κατοχικά δεδομένα , ως τετελεσμένα και μας προετοιμάζουν σιγά σιγά με διάφορες φιλοσοφήσεις και πονηριές.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.