Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Πυροβολημένε Λαέ…

EΙΡΗΣΘΩ
TOY ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
(Και το τραγούδι που ακολουθεί πάλι κλεμμένο απο την πρωινή εκπομπή του Λάζαρου)


Σ Τ Ο ΕΔΩΛΙΟ. Και, εν τέλει, καταδικαζόμενος. Διαρκώς, κατ' επανάληψιν και ανελέητα. Άνευ ελαφρυντικών, ένοχος. Εσύ, Λαέ. Που διέπραξες το τρομοκρατικό έγκλημα να διεκδικήσεις ελευθερία από τους αποικιοκράτες. Κατηγορούμενος και για την ειδεχθή αυτοδιάθεση. Προσήχθης γιατί ζήτησες και ένωση με τη μάνα σου. Στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί είχες την κακουργηματικά θρασύτατη πρόθεση, το '63, ν' αφαιρέσεις από τον λαιμό σου τον βραχνά και θανατηφόρα ασφυκτικό βρόχο των συνεργατών των αποικιοκρατών, που με το πιστόλι στον κρόταφο, σου φόρεσαν το '59 από τη Ζυρίχη στο Λάνκαστερ Χάουζ...
Τ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δεν είναι που οι οχτροί σου, του κόσμου σταυρωτήδες, σε πολυβολούν γι' αυτά κι ετούτα. Το χειρότερο είναι που βρέθηκαν δικοί σου, Λαέ, πρόθυμα «αδέλφια» των δημίων σου. Και, νάτους που στοιχίζονται απέναντί σου, μέλη τ' αποσπάσματος, με τις κάννες κατά σου εστραμμένες. Ιδού, τους: Οι μπροστινοί στην εκ του πρηνηδόν θέση βάλλοντος. Κολλητοί από πίσω τους, οι εκ του γονυπετώς. Κι ένα βήμα από πάνω τους, οι εκ του ορθίως. Γέμισαν, ήδη, όπλισαν, απασφάλισαν, σκόπευσαν. Εσένα, Λαέ. Και τα δάκτυλά τους πιέζουν τις σκανδάλες. Η ομοβροντία εναντίον σου: «Ζήμιωσες πάρα πολύ αυτόν τον τόπο». Διότι δεν θέλησες να υποστείς τον βρόχο και τον βραχνά στο λαιμό που οι δήμιοι εκθειάζουν ως «συνεταιρισμό από το 1960». Κι εσύ, ένοχε Λαέ, «δεν θέλησες ποτέ να τον παραδεχτείς». Γι' αυτό κι ακούς το εναντίον σου «άρξασθε πυρ». Από δημίους και δικούς. Για κάποιους δικούς έγραφε κι ο Παντελής Μηχανικός:
«Και τι περιμένεις από ανθρώπους
που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους
και δεν τραβήξανε το σουγιά τους.
Απαθώς
τότε.
Κι απαθώς σήμερα
ζητάνε απλώς διαζύγιο.
Τέτοιοι ρουφιάνοι
δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε».
Ο Β Ι Α Σ Μ Ο Σ , γκάστρωσε. Το κυοφορούμενο της ομαδικώς και κατ' επανάληψιν βιασμένης μήτρας, απλώς τσακώνονται τι όνομα θα του δώσουν:
- Οι εκ του ορθίως το θέλουν «Παρθενογένεση».
- Οι γονυπετώς κάνουν κούτζια: «Συνεταιρισμός Συνιστώντων».
- Οι πρηνηδόν καϊλίζουν και δέχονται, όπως ανάθεμαν τζι αν το φκάλουν.
- Εσένα, μήπως, θα σε ρωτήσουν, πυροβολημένε Λαέ;