Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Τ/Κ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας συνομιλεί με τον εκπρόσωπο της κατοχής Ταλάτ, προσπαθώντας να μας επιβάλει ένα νέο σχέδιο λύσης τύπου Ανάν, οι "αδερφοί" μας τ/κ αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη.

Στη Ρώμη τα γραφεία της αντιπροσωπείας της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου, βρίσκονται στην κεντρικότατη VIA TORINO .

Τα γραφεία του ψευδοκράτους, λειτουργούν και ως τουριστικό γραφείο ενημερώνοντας τους Ιταλούς, για τις ομορφιές της κατεχόμενης γης μας .

Οι τουρκοκύπριοι διανέμουν πολυτελέστατα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα όπου, μεταξύ άλλων διαστρεβλώνουν την ιστορία του Ελληνικού νησιού μας .

Ένα από αυτά έχει τον τίτλο "Βόρεια Κύπρος". Στις πρώτες σελίδες ενημερώνει τον Ιταλό ενδιαφερόμενο για την ιστορία της Κύπρου .

Για αιώνες η Κύπρος επηρεαζόταν από κουλτούρες πολλών εθνών, που άφησαν στο νησί μια πλούσια κληρονομιά, που αποτυπώνεται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία . Από το Βουνί στα Δυτικά, μέχρι το τζαμί του Αραμπαχμέτ στην Λευκωσία και ακόμη στην Σαλαμίνα και στον ναό του Αποστόλου Ανδρέα. μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα μνημεία που αποκαλύπτουν την ύπαρξη 9.000 χρόνων πολιτισμού .

Το νησί γνώριζε συνεχώς κατακτητές, που έρχονταν από την Ευρώπη και την Ασία.
Ασσύριοι , Βαβυλώνιοι , Αιγύπτιοι , Πέρσες και Ρωμαίοι . Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, κατέκτησε το νησί την περίοδο των Σταυροφοριών και το πούλησε στον Γκυ ντε Λουσινιάν .

Η Κύπρος έμεινε στα χέρια του Λουσιτανών, μέχρι την Ενετική κατάκτηση το 1489 .

Μετά το νησί κυβερνήθηκε από τους Οθωμανούς, από το 1571 έως το 1878, όπου η Κύπρος ενοικιάστηκε στους Βρεττανούς .

Η ανεξαρτησία ήρθε το 1960, εξαιτίας της προσπάθειας των Ελλήνων να καταλάβουν το νησί.

Τότε η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει, για να σώσει τον τ/κ πληθυσμό .

Η Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, προκηρύχθηκε το 1983 .


Αυτά μαθαίνουν οι Ιταλοί για την Κύπρο . Είναι φανερό πως πρόκειται για μία καλοστημένη προπαγάνδα .

Στις επόμενες σελίδες του πολυτελούς εντύπου, διαφημίζεται η ομορφιά της θάλασσας και του βυθού της, όπου κάποιος μπορεί να την αποκαλύψει κάνοντας καταδύσεις .

Επίσης γίνεται αναφορά στην μαγευτική φύση του Βορρά .

Στα κατεχόμενα εδάφη μας γίνονται αρκετά φεστιβάλ και γιορτές .

Η γιορτή του πορτοκαλιού στην Μόρφου, γίνεται από το 1977 τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα φημισμένα κυπριακά πορτοκάλια του Βορρά.

Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Μπέλλα Πάις, γίνεται κάθε χρόνο από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο και συμμετέχουν καλλιτέχνες και μουσικοί από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές φεστιβάλ της Αμμοχώστου, διεξάγεται τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Θεωρείται από τα καλύτερα φεστιβάλ της Μεσογείου. Στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σημαντικά συγκροτήματα όπως, οι Λος Παραγκουάιος και οι Άρτ Ενσέμπλ από το Βερολίνο.

Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής της Βορείου Κύπρου, διεξάγεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου . Το φεστιβάλ αυτό, προσφέρει από μουσική δωματίου μέχρι ροκ, φλαμέγκο και τανγκό στους πλέον ιστορικούς τόπους όπως, το Αββαείο του Μπέλλα Πάις, το αμφιθέατρο της Σαλαμίνας και το κάστρο της Κερύνειας.


Στην συνέχεια του εντύπου, γίνεται αναφορά στην παραδοσιακή φιλοξενία των τουρκοκυπρίων, στις δυνατότητες που υπάρχουν για ψώνια, στην μαγειρική και στο κλίμα .

Εκτός από την τ/κ αντιπροσωπεία στην Ρώμη που λειτουργεί -μεταξύ άλλων - ως γραφείο τουρισμού, υπάρχει και το τουριστικό γραφείο "4 γουίντς" το οποίο προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών στα κατεχόμενα . Η μετάβαση γίνεται από την Ιταλία μέσω Κωνσταντινούπολης, με τις τουρκικές αερογραμμές και την εταιρεία "Πήγασος".

Στο έντυπο του "4 γουίντς", παρουσιάζεται μία πληθώρα πολυτελών ξενοδοχείων, πολλά από τα οποία είχαν Έλληνες ιδιοκτήτες πριν από την τουρκική εισβολή .

Παράλληλα με την Ιταλία, οι τ/κ έχουν γραφεία πληροφόρησης των κατεχομένων εδαφών μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ανενόχλητοι παραπληροφορούν τους πολίτες των κρατών αυτών, για την κατάσταση στα κατεχόμενα τα οποία παρουσιάζουν ως, ειδυλλιακό τόπο διακοπών .

Στην Γερμανία, τα γραφεία του τ/κ τουρισμού, είναι στην οδό Μπάσελερ 35-37, στην Φρανκφούρτη .

Στην Αγγλία, στην πλατεία Μπέντφορντ 29 στο Λονδίνο, ενώ υπάρχουν αντιπροσωπείες και στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αντάλια και στη Σμύρνη.

Την περίοδο διακυβέρνησης του αείμνυστου Τάσσου Παπαδόπουλου, οι πολιτικοί του αντίπαλοι κραύγαζαν για αυτά τα φαινόμενα. Τώρα που συγκυβερνούν -ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ-, φωνή βοώντω εν τη ερήμω για την τουρκική προπαγάνδα.

Το ψευδοκράτος οδεύει ολοταχώς προς αναγνώριση, αφού πρώτα έρθει η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, για την οποία την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει πρώτα ο Χριστόφιας, για τις ασυγχώρητες υποχώρησεις του, για το "καλό κλίμα" που δεν ήθελε να χαλάσει και για την επιδεικτική αδιαφορία του στις προειδοποιήσεις των υπολοίπων κομμάτων, πλην βεβαίως του ΔΗΣΥ, στον οποίο θα ανήκει το υπόλοιπο μερίδιο ευθύνης, για την συγκατάθεση που έδωσε στο ξεπούλημα της Κύπρου.

  • Πότε θα ξυπνήσεις κυπριακέ λαέ;

Όταν θα'ρθούν να σε ξαναβγάλουν από το σπίτι σου;

  • Πότε η οργή σου θα στείλει στον αγύριστο αυτούς τους προδότες;

Όταν τους ξαναδείς να βιάζουν την πατρίδα σου;

  • Πότε θα αγωνιστείς για να βγεις από την κινούμενη άμμο στην οποία σε έχουν ρίξει;

Όταν θα έχεις πνιγεί;