Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο Υπ. Παιδείας και η ...πηγή του!

Κατηγορείται ευθέως ο Υπ. Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Α. Δημητρίου να δώσει εξηγήσεις για την συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας που επιχειρεί. Τον καλούν αρθρογράφοι, (Σημερινή 15 Ιανουαρίου, Φιλελεύθερος 16 Ιανουαρίου, Σύνδεσμος Καθηγητων Αλλαγή, Πρόεδρος Οικολόγων, μάλιστα, ότι δεν έχει τα κότσια Κυριακή 18 Ιανουαρίου ΡΙΚ) και όμως δεν τολμά!

Πώς όμως θα τολμήσει κάτι τέτοιο όταν η πηγή του είναι ατεκμηρίωτη, αλαζονική, συκοφαντική, σκόπιμη, μια σκέτα σκευωρία, συνειδητής πράγματι διαστρέβλωσης της ιστορίας, προς όφελος των Τούρκων από τους ίδιους τους Βρετανούς για να ενισχυθεί η σημερινή πολιτική Χριστόφια επίρριψης ίσων ευθυνών για την τουρκοανταρσία του 1963 για να επιβάλουν την ήδη απορριφθείσαν από το λαό λύση των δύο συνιστώντων στέιτ και βάλε;
Η ατεκμηρίωτη και συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας ήλθε να ενισχυθεί με ένα ‘βιβλίο’ από...βρετανική πηγή (sic) και δη από τον Βρετανό Μάρτιν Πάκκαρτ. Ο οποίος τον Μάιο του 1995. σε σεμινάριο στους Δελφούς, δίχως να μεταδοθεί σωστά από τα αγγλόφιλα δημοσιογραφικά κατεστημένα Αθηνών και Λευκωσίας και να τύχει της ελάχιστης επίκρισης, με τελικό αποτέλεσμα να αποτελέσει σήμερα τον κύριο άξονα του βιβλίου του προαναφερθέντος Βρετανού στρατιωτικού, δήλωσε τα εξής:
Δελφοί Μάιος 1995
“...There was interference, and a promotion of violence, from abroad. Each side believed that it would be attacked by the other, and secretly armed accordingly. Extremists on both sides, still pursuing their pre-independence aims of enosis or taksim, became vociferous. At Christmas 1963, after a random incident of violence, there were armed attacks by a parastatal Greek-Cypriot faction (with links to the Greek/US intelligence services) against elements of the Turkish-Cypriot community. The Turkish-Cypriots reacted to what they took to be a general attack upon them: the Greek-Cypriots reacted to what they took to be a general insurrection. Inter-communal communications collapsed. Atrocities were committed. Either from harassment, fear or political pressure the Turkish Cypriots abandoned some of the mixed villages…”
“Υπήρξε ανάμιξη και προώθηση της βίας από έξω. Η κάθε πλευρά πίστευε ότι θα της επιτίθετο η άλλη και αμφότερες εξοπλίστηκαν αναλόγως. Εξτρεμιστές από αμφότερες τις πλευρές, ακόμα επιδιώκοντας τις προ ανεξαρτησίας στόχους των της ένωσης και του τακσιμ (διχοτόμησης) ξεσηκώθηκαν. Τα Χριστούγεννα μετά από ένα τυχαίο συμβάν βίας, ξεκίνησαν ένοπλες επιθέσεις εναντίον της Τουρκοκυπριακής κοινότητας από μια παρακρατική Ελληνοκυπριακή φατρία (με διασυνδέσεις με τις Ελληνικές/Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες). Οι Τουρκοκύπριοι αντέδρασαν σε ότι εξέλαβαν ότι τους έκαναν γενική επίθεση: Οι Ελληνοκύπριοι αντέδρασαν σε ότι εκείνοι εξέλαβαν ότι είχε ξεκινήσει γενική ανταρσία. Ενδοκοινοτικές επικοινωνίας κατέρρευσαν. Διαπράχθηκαν αγριότητες. Είτε από ενοχλήσεις, φόβο ή πολιτική πίεση οι Τουρκοκύπριοι εγκατέλειψαν ορισμένα από τα μικτά χωριά τους...”. Ιδού λοιπόν την...πηγή του κ. Δημητρίου.
Δίχως βέβαια καμία τεκμηρίωση, καμία απόδειξη, αλλά, πλούσια παραπλάνηση, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση. Εκτός βέβαια του ότι το λέει ο ίδιος ο Πάκκαρτ. Και αφού ο ίδιος ‘ξέρει’ πράγμα που επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος της ΤΜΤ Ρ. Ντενκτάς, πρέπει να το δεχτούμε! Στο κατασκεύασμά του αυτό ο Μάρτιν Πάκκαρτ χρησιμοποιεί στην ουσία, το Σχέδιο Ακρίτας – που ήταν για υπεράσπιση των Ελληνοκυπρίων - για να μας κατηγορεί για...τάχατες παρακρατική ελληνοκυπριακή φατρία με διασυνδέσεις με την ΣΙΑ μέσω Ελλάδος! (΄Οπως π.χ. μας κατηγορούσε με άνεση για δεκαετίες με την σκευωρική του κατηγορία ότι είχαμε σφάξει 27 Τουρκοκύπριους στο νοσοκομείο Λευκωσίας – και που αναγκάστηκε τελικά το 1999 να αποσύρει. (Βλέπε Σημερινή 18 και 19 Μαίου 1999.)

Στην δε σελίδα 7 του βιβλίου του ο Βρετανός συνταξιούχος στρατιωτικός, επαινεί τον άριστο ρόλο που έπαιξαν τα βρετανικά στρατεύματα στο τέλος του Δεκεμβρίου 1963 ο οποίος δεν αμφισβητείται έγραψε, όταν έσωσαν την Κύπρο από εμφύλιο, περιόρισαν τις παραστρατιωτικές υπερβολές και επανεγκατέστησαν την κεντρική εξουσία!

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο