Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Είναι γνωστό από διάφορους μελετητές, ότι η πάλαι ποτέ Βρετανική Αυτοκρατορία εξαπλώθηκε, ακολουθώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Έσπερνε την διχόνοια σε μια μάζα ανθρώπων με διάφορα προσχήματα, για να την διαιρεί και να βασιλεύει ανενόχλητη, αφού η μάζα πλέον είχε άλλα ανοικτά μέτωπα να αντιμετωπίσει.

Δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Κύπρο; Ποιος ασχολείται με την παρουσία των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο; Κανένας! Η δικαιολγία είναι ότι, δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλο μέτωπο. Δικαιολογία που επανέλαβε ο πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Φυσικά και η δικαιολογία δεν είναι η αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο μέτωπο. Ο πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα της «Αυτοκρατορίας», επειδή η λειτουργία του κόμματος που τον ανέδειξε, νομιμοποιήθηκε κρυφά και παράνομα από αυτήν, το 1959.

Κρυφά και παράνομα επειδή, σύμφωνα με την μυστική «Συμφωνία Κυρίων» που είχαν υπογράψει οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας στη Ζυρίχη, η οποία προέβλεπε ρητώς «την απαγόρευση των κομμουνιστικών δραστηριοτήτων στο νησί», οι Βρετανοί έπρεπε να πάρουν την συγκατάθεση της Ελλάδας και της Τουρκίας για να προβούν σε αυτή την υπέρβαση. Συγκατάθεση την οποία δεν πήραν ποτέ, επειδή όπως ισχυρίζεται το Φόρεϊν Όφις σε δημοσιευθέντα έγγραφα του, σε περίπτωση που αντιδρούσε η Τουρκία θα έλεγαν ότι, το ΑΚΕΛ παρέμενε αποκηρυγμένο από το 1933 και έτσι δεν παραβιαζόταν η «Συμφωνία Κυρίων».

Αυτό που προκαλεί βέβαια, δεν είναι η νομιμοποίηση της λειτουργίας του ΑΚΕΛ, επειδή η ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να απαγορευθεί για τα στελέχη του ΑΚΕΛ. Αυτό που προκαλεί, είναι ότι το ΑΚΕΛ λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Βρετανική Αυτοκρατορία και με τον οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί η Βρετανική κυβέρνηση. Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

  • Έτσι διχάστηκαν οι παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων, για να δημιουργηθούν ποδοσφαιρικές ομάδες για τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. (Κι ας το παίζει κατήγορος της κομματικοποίησης του ποδοσφαίρου).
  • Έτσι διχάστηκε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» για να δημιουργηθεί ένα νέο σωματείο με τους Αγιαμβροσίτες ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.
  • Έτσι διχάστηκε προεκλογικά και το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης πολυτέκνων, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του.

Ο πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ, φορώντας την προεκλογική του μάσκα, προσπάθησε, πληρώνοντας πολύ ακριβά τα τηλεοπτικά σποτάκια, να μας πείσει ότι είναι ο πρόεδρος που ενώνει. Μετεκλογικά και βγάζοντας την ενωτική μάσκα, φαίνεται ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο.

  • Καθημερινά σπέρνεται η διχόνοια, για την παραποίηση της ιστορίας που επιχειρείται από τον εντολοδόχο υπουργό Παιδείας.
  • Καθημερινά σπέρνεται η διχόνοια, για την προσπάθεια του ιδίου αλλά και κάποιων δόκτορων που επιστρατεύθηκαν, να μας πείσουν για την συνυπευθυνότητα μας στις δολοφονίες, βιασμούς και βασανηστήρια ελληνοκυπρίων.
  • Τα προαναφερθέντα είναι οι βασικότερες πηγές διχόνοιας. Για άλλες μικρότερες, θα μπορούσε να μιλά κανείς για ώρες. (ΘΟΚ, κομματικοποίηση Αστυνομίας, λειτουργία της ΚΥΠ...)

Ο άνθρωπος ο οποίος κρίθηκε άξιος της εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για να παρακαμφθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν 5 χρόνια -όλοι θα θυμάστε τα τηλεφωνήματα που έγιναν λίγο πριν το δημοψήφισμα τυ 2004-, αγωνίζεται, όπως ισχυρίζεται, για μια συνολική λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ,
ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;