Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Συμπεράσματα από τη συζήτηση για ΔΔΟ

Του Βια Λειβαδά

Παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα τη τηλεοπτική συζήτηση στο ΡΙΚ περί διζωνικής διακοινοτικής ομοσπονδίας, που διεξήχθη στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη λύση που επιδιώκει ο κ. Χριστόφιας, χωρίς να τη συζητήσει με το Εθνικό συμβούλιο ή το λαό. Ακούσαμε τους διάφορους αναλυτές να παρουσιάζουν τις δικές τους απόψεις για το θέμα, που συνοψίζονται ως εξής:
Ο όρος διζωνική είναι συνταγματικά ανύπαρκτος και επομένως δεν χρειάζεται ερμηνεία. Δυστυχώς όμως η Τουρκία ερμηνεύει τον όρο ως διαχωριστικό σε γεωγραφικές περιοχές με σύνορα και χωριστή κυβέρνηση. Αυτή την ερμηνεία υποστηρίζουν και οι φίλοι της Τουρκίας, Αγγλία, Αμερική, Όλι Ρεν και άλλοι.
Δικοινοτική ομοσπονδία, σημαίνει ότι οι δύο κοινότητες είναι τα ιδρυτικά μέλη αυτού του νέου ομόσπονδου κράτους, το κάθε ένα από τα οποία θα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα, θα έχει ισοτιμία ως κράτος-εξίσωση του 18% με το 82%. Όσο κι αν το αρνείται ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, τέτοια λύση προϋποθέτει αυτό που ζητά η Τουρκία:Παρθενογένεση. Δεδομένης της αντιπαλότητας της Τουρκίας με το κυπριακό Ελληνισμό και τού μόνιμου και ανάλλαγου τελικού στόχου της, σε πολύ μικρό διάστημα η Κύπρος ολόκληρη θα περιέλθει στην ιδιοκτησία τής Τουρκίας. Η συγκρουσιακή πορεία των δύο φυλετικά διαχωριστικών κρατών είναι δεδομένη και στη κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει η Τουρκία θα εκδηλωθεί με εκπλήρωση των μόνιμων τελικών στόχων της για την «ανάκτηση» της Κύπρου.
Συμπεράσματα:
Το σήμα ήταν παραπλανητικό. Έδειχνε στην πρώτη σκηνή τον Βαλτχάϊμ μαζί με τον Μακάριο και τον Ντεκτάς να γελούν καλυπτόμενοι από τον τίτλο διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που είναι τίτλος πλήρως παραπλανητικός, γιατί ο Μακάριος ποτέ δεν δέχθηκε παρόμοια συμφωνία. Η δεύτερη σκηνή με τον ίδιο τίτλο συμφωνία της 8ης Ιουλίου, με Πολιτική Ισότητα, υποβάλλοντει τη θέση ότι ο Τάσσος υποστηρίζει αυτό που συμφώνησε ο κ. Χριστόφιας για την ισοτιμία κρατών. Ο Τάσσος έστω και προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας δήλωσε εμφαντικά ότι «δεν δέχεται διαχωρισμό ε/κ και τ/κ γιατί αυτό το κράτος θα είναι ρατσιστικό». Επομένως και οι δύο τίτλοι είναι σκόπιμα παραπλανητικοί και υποδηλώνει την αγωνιώδη προσπάθεια του προέδρου να ξεγελάσει το λαό για να περάσει τη καταστροφική συμφωνία που μόνος υπόγραψε με τον εκπρόσωπο τής Τουρκίας.
Σε περίπτωση διαπραγματεύσεων είναι βέβαιο ότι η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση γιατί η δική της
ερμηνεία του όρου διζωνική εξυπηρετεί τους τελικούς στόχους της Τουρκίας για την «ανάκτηση» της Κύπρου ολόκληρης.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια –Ταλάτ συμφώνησαν για «δύο Κράτη, ένα ε/κ συνιστόν κράτος και ένα τ/κ συνιστόν κράτος με πολιτική ισότητα». Η Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπου το δεύτερο κράτος διευθύνεται πλήρως από την Τουρκία και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργεί προς όφελος των τουρκοκυπρίων, θα μπορεί να εποικισθεί χωρίς εμπόδια, να ενισχυθεί ως στρατιωτική βάση και να λειτουργεί σαν Τουρκία. Στη δεδομένη στιγμή όταν το αποφασίσει η Τουρκία θα στείλει τους έποικους στο «ε/κ κράτος» και θα το εποικίσει, χωρίς αυτό να είναι σε θέση να εμποδίσει τον εποικισμό λόγω των απειλών της Τουρκίας με επέμβαση για την προστασία των ομοεθνών της. Εμείς δεν θα έχουμε την δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτό τον εποικισμό και σε πολύ λίγα χρόνια η Κύπρος θα εποικισθεί πλήρως από έποικους Τούρκους, ενώ οι λαθρομετανάστες στο «ε/κ κράτος», που αυξάνονται ραγδαία, θα ενταχθούν στο μουσουλμανικό κράτος που θα καταστεί η Κύπρος.
Μέσα
στο χάος της ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί, ο Ελληνικός πληθυσμός και ιδιαίτερα οι φορείς του μεγάλου κεφαλαίου θα προτιμήσουν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις και τα κεφάλαιά τους σε άλλες χώρες και να μεταναστεύσουν. Αυτό δεν είναι σενάριο τρόμου. Αυτό συνέβη στην Αλεξανδρέττα, όπου υπήρχε μικρή Τουρκική μειονότητα και η Τουρκία αποφάσισε να την καταλάβει προκαλώντας συγκρούσεις με τους Σύρους, που ήταν η πλειοψηφία τότε και πήρε την συγκατάθεση των ισχυρών να στείλει στρατό για προστασία των υπηκόων της. Με την κάλυψη του άρχισαν οι διωγμοί των Σύρων, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν οι Τούρκοι την πλειοψηφία και να προσαρτήσουν την Αλεξανδρέττα. Το ίδιο συνέβη και με την Ίμβρο και Τένεδο, που ήταν αμιγώς Ελληνικά νησιά.
Αυτό θα συμβεί και στην Κύπρο με την συμφωνία Χριστόφια-Ταλατ, αφού αυτή «συνάδει με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου τής Τουρκίας. Αυτό συνέβη και στις κατεχόμενες περιοχές, όπου μετά την εισβολή έμειναν 20.000 Έλληνες και σε λίγα χρόνια έμειναν μόνο οι γέροι.

Η Τουρκία δεν σέβεται κανένα νόμο και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα. Το έχει αποδείξει σε ολόκληρη την ιστορία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και της κεμαλικής Τουρκίας. Έχει πίσω της σε όσα εγκλήματα κάνει τη στήριξη από την Αγγλία και Αμερική, για τα δικά τους συμφέροντα.
Μπήκαμε σε μια πορεία ολέθρου, από την οποία μόνο ο λαός μπορεί να μας βγάλει. Τα κόμματα, δυστυχώς, συμμετέχουν στο έγκλημα κατά του κυπριακού Ελληνισμού και
έχουν υποταχθεί με το νικητή των εκλογών. Μένει μόνο να αναλάβει την ευθύνη ο λαός και να απορρίψει τις επιλογές Χριστόφια, με την καθοδήγηση των Άγγλων, που έχουν στόχο την εξουδετέρωση του Κυπριακού Ελληνισμού.