Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ποτέ θα κάμει ξαστεριά;

Κλονίζεται η νοημοσύνη μας παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο υπό απειλή προς διάλυση κράτος μας. Εξαιρετικά περίεργα και σχιζοφρενικά τα όσα συμβαίνουν και δεν λένε οι νοήμων που μας οδηγούν στο βυθό να καταλάβουν η τουλάχιστον αρνούνται πεισματικά να δεχθούν πως η πολυφημισμένη ευελιξία τους, έστησε την παγίδα εγκλωβισμού τους.

Ο μεμέτης κατά αυτούς σύντροφος και αδελφός εκθέτει τους δωρητές αγάπης και ευθέως ζητά την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που με νύχια και με δόντια διαφυλάξαμε το 2004. Πέραν τούτου πέρασε στην αντεπίθεση υποσκάπτοντας οριστικά τον μέχρι πρώτιστος φίλο του μιας και η καλή σχέση τους διάρκεσε όσο καιρό γίνονταν οι οδυνηρές υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς.. Αλλά σαν πάγια τουρκική τακτική η απληστία μέσο επεκτατικών βλέψεων και μαξιμαλιστικών στόχων θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχει στον προβαλλόμενο ως κάτοχο Κυπριακής συνείδησης (και ενεργά συμμετέχων στην τουρκική εισβολή) κατοχικό ηγέτη.

Ε λοιπόν ο μύθος τους κατέρρευσε και όχι μόνο πιάστηκαν κορόιδα αλλά εξευτελίστηκαν από την επίθεση που δέχθηκαν. Το φερέφωνο της Τουρκίας που τόσο πολύ αγάπησαν , όχι μόνο προκλητικά ζήτησε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά τόνισε πως είναι αδύνατον να συμφωνήσει στην συνέχιση ενός κράτους που τον καταπιέζει, τον κατεδίωξε αυτόν και τον λαό του , τον έχει θέσει στην απομόνωση και η προστασία τους από όλα αυτά ήρθε εκ Τουρκίας το 1974.

Βέβαια αυτός ποτέ δεν έκρυψε τις θέσεις του και τις προθέσεις του, ίσα-ίσα που τις επαναλάμβανε διαρκώς είτε σπάζοντας τα συντροφικά εμπάργκο δηλώσεων είτε ανακοινώνοντας τις σε διεθνής οργανισμούς και στον τύπο δια στόματος αυτού και των κηδεμόνων του. Δεν δίστασε κιόλας να μας τις ξεφωνήσει κατάμουτρα με κοινές δηλώσεις και ανακοινώσεις. Έλα όμως που η δική μας ευελιξία μας φρόντισε να τον καλύψει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την φοβία ότι σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος μιας ωραιοποιημένης καρκινογόνου λύσης προϊόν άτακτης οπισθοχώρησης αρχών με τον τίτλο του συμβιβασμού θα εισέπραττε ένα νέο γνήσιο και απ'τά κόκαλα βγαλμένο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ.

Η συντροφική επίθεση φιλίας και η αδερφική τυφλή εμπιστοσύνη κατά των κατακτητών μετατράπηκε με την δολιότητα αυτών σε μια εκστρατεία αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος. Μέχρι και υποψήφιος για Ευρωπαίος της χρονιάς έχει φτάσει ο κατοχικός ηγέτης Αδιανόητο και άκρως προσβλητικό για ένα λαό βασανισμένο να βλέπει την λύτρωση του κατακτητή του και μάλιστα με την δική του συμβολή.

Οι αριστοτεχνικοί χειρισμοί τελικά έφεραν αποτέλεσμα , άκρως αντίθετο από αυτό που αποσκοπούσαν , έδωσαν κύρος και υπόσταση σε αυτό το κράτος τερατούργημα παράγωγο βιασμού ενός ολόκληρου νησιού. Και αυτά τώρα χρησιμοποιούνται στο μέγιστο από τους αφελής της άλλης πλευράς, εχθρικά απέναντι στον Κυπριακό λαό για να επιτύχουν αυτό που πάντα είχαν στον νου τους , την επισημοποίηση και παγίωση της κατοχής με την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποτέ θα κάμει ξαστεριά;