Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ήρθε ο καιρός για δράση…

Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση Χριστόφια με τις ευλογίες της “αντιπολιτευσης-συμπολίτευσης”, είναι έτοιμη να δεχτούν ομοσπονδιακή λύση ανά πάσα στιγμή και αυτή τη φορά αμφιβάλλω αν θα γίνει καν δημοψήφισμα όπως είχε συμβεί τότε με το σχέδιο Ανάν. Ο “αξιότιμος” κύριος υπουργός θέλει να καταστρέψει ακόμα και την παιδεία και να διδασκόμαστε στα σχολεία για τους “τουρκοκύπριους αδελφούς μας” και να γίνονται δικοινοτικά προγράμματα και εκδηλώσεις, ακόμα και εκδρομές στα κατεχόμενα μας εδάφη! Αλλά δε θα σας περάσει κύριοι…γιατί όσα γράφτηκαν με Αίμα, δεν ξεγράφονται με μελάνι! Σε όλα αυτά βέβαια δεν υπάρχει κανείς να αντιταχθεί και να εκφράσει διαφωνία, αφού η αντιπολίτευση που υποτίθεται ασκεί ο Συναγερμός ποτέ δεν υπήρξε ευνοικότερη για τους κυβερνόντες…και ύστερα σου λένε: “δημοκρατία έχουμε”. Η δημοκρατία με τέτοιο τρόπο δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία από την άλλη όποτε τη συμφέρει μιλάει…προτιμά να ασχολείται με τις επιχειρήσεις της καλύτερα και αφήνει την πολιτική γι’ αυτούς που, τάχα κατέχουν το αντικείμενο.
Άρα λοιπόν αφού κανείς δεν αντιδρά σε όλα αυτά που γίνονται στον τόπο μας, εμείς οι λίγοι ή πολλοί που μείναμε πιστοί στά ιδανικά της Πατρίδας, έχουμε χρέος απέναντι σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν και πότισαν με Αίμα το δέντρο της Λευτεριάς. Έχουμε χρέος να δώσουμε συνέχεια στον Κυπριακό Ελληνισμό που, εδώ και χιλιάδες χρόνια κατοικεί στο νησί μας. Από την εποχή των Αχαιών, ίσως και των Πελασγών, που ήρθαν από την Αρκαδία και ίδρυσαν αρχικά την Πάφο (εξάλλου πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι η κυπριακή διάλεκτος ομοιάζει με την αρκαδική).
Οφείλουμε λοιπόν, να αντιδράσουμε και ν’ αγωνιστούμε. Ήρθε η ώρα πιστεύω για τη δημιουργία, ενός δυναμικού κινήματος εθνικής αντίστασης. Υπάρχουν ήδη κάποιες οργανώσεις και παρατάξεις. οι οποίες οργανώνουν επετειακές αντικατοχικές διαδηλώσεις και παρουσιάζονται σε μνημόσυνα ηρώων. Ακόμα έχουν εκδοθεί κάποια έντυπα, τα οποία διανεμήθηκαν σε διάφορους χώρους. Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα για να ακουστεί η φωνή μας, την οποία οι “δημοκράτες” προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν! Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι είμαστε κι εμείς εδώ! Ας ενωθούμε και ας δημιουργήσουμε ένα κίνημα εθνικής αντίστασης με ουσιαστική δράση ή έστω οι υπάρχοντες οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν περισσότερο… Αρκετά τους αφήσαμε να αλωνίζουν…