Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Κάλεσμα επαγρύπνισης απο πατριωτικούς φορείς στην Κύπρο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ

Μετά από τις συνεχείς υπαναχωρήσεις του προέδρου Χριστόφια από τις προεκλογικές του διακηρύξεις, οι ανησυχίες μας για τις επικείμενες συνομιλίες έχουν κορυφωθεί.Διαπιστώνουμε ότι έχει αναστρέψει όλες του τις διακηρύξεις και αποδέχθηκε τις θέσεις της Τουρκίας, με τις οποίες είναι πλήρως σύμφωνες η Βρετανία και η Αμερική.
Οι παρεκκλίσεις αυτές, αφορούν όλες τις θέσεις που ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση για τη βάση λύσης: συμφωνία της 8ης Ιουλίου, λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Η.Ε., τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, την ταύτιση με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις για τα Ανθρώπινα δικαιώματα., την εφαρμογή των βασικών ελευθεριών, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων, την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, την αποκατάσταση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και ένα κράτος, στην οποία όμως δίδει τέτοιες ερμηνείες που ανατρέπουν όλες τις άλλες θέσεις.
Παραχώρησε, δύο ισότιμα κράτη, σε ρατσιστική βάση εξισώνοντας το 18% προς το 82%, εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή 50.000 εποίκων χωρίς καν να του το ζητήσουν.Τέτοιο κράτος δεν αποτελεί μετεξέλιξη αλλά παρθενογένεση.Δυστυχώς ο πρόεδρος Χριστόφιας υπαναχώρησε από όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε και ακολουθεί την πολιτική υποχωρήσεων, ηττημένος και υποταγμένος, έτοιμος να παραχωρήσει ό,τι του ζητήσουν οι Άγγλοι και Αμερικάνοι- αφού εγκατέλειψε το χειρισμό από τα πέντε μέλη του Σ.Α.- των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με την πολιτική που ακολουθεί. Όσο Αγγλία και Αμερική στηρίζουν την Τουρκία, αυτή θα επιδιώκει την «ανάκτηση» όλης της Κύπρου, όπως πάντα στόχευε.Ποια θα είναι η κατάληξη τής λύσης με τη νοοτροπία του ηττημένου;
Καθορισμός κατάλληλης στρατηγικήςΩς μέλος της Ε.Ε. έπρεπε να στοχεύσουμε κυρίως στο Δίκαιο και στις Αρχές της, γιατί στην Ε.Ε. έχουμε λόγο ως μέλος, ενώ στα Η.Ε. έχουν λόγο οι ΗΠΑ.Όταν η σημερινή ολέθρια πορεία καταλήξει σε αδιέξοδα, αφού υπάρχει πλήρης αντίθεση στις αρχές λύσης όπως παρουσιάζονται τώρα, πρέπει να έχουμε αναδιαρθρώσει ήδη τον τρόπο σκέψης και τη στρατηγική μας, ώστε να ανταποκρίνεται στα δικαιώματα που έχουμε κατοχυρώσει με την ένταξη ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ στην Ε.Ε.Αυτό συνεπάγεται:Επανατοποθέτηση του θέματος στη σωστή του βάση, ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.
Επομένως η λύση που πρέπει να επιδιώξουμε να στοχεύει:Στην απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων, μαζί με τα προϊόντα τους. Η παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας δεν δημιουργεί νέο δίκαιο υπέρ των παρανομούντων.Στην εφαρμογή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς εκπτώσεις και παραποιήσεις.Στην επιστροφή των προσφύγων και εκτοπισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους χωρίς περιορισμούς.Στην απαίτηση όπως η Τουρκία αποζημιώσει για τις λεηλασίες της κινητής περιουσίας των ελληνοκυπρίων για την απώλεια χρήσης από το 1974 μέχρι την παράδοσή της στους νόμιμους ιδιοκτήτες της.Στην κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεως, αφού την ασφάλεια της Κύπρου αναλαμβάνει η Ε.Ε., με ταυτόχρονη ανάκτηση της πλήρους κυριαρχίας της χώρας.Στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι η Κύπρος δεν θα δεχθεί ποτέ την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. χωρίς την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης.Στη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και όχι την αντικατάστασή της με άλλο μόρφωμα που θα προκύψει από παρθενογένεση, όπως απαιτεί η Τουρκία.Στη διεξαγωγή έρευνας από την Ε.Ε. και τα Η.Ε., για τη διαπίστωση ποιοι από τούς κατοίκους στις κατεχόμενες περιοχές είναι τ/κ και ποιοι έποικοι, που πρέπει να εγκαταλείψουν την Κύπρο.Στην κατάργηση της κυριαρχίας των βρετανικών βάσεων, που είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Κύπριε πολίτη!

Η πορεία που ακολουθούν σήμερα οι κ.κ. Χριστόφιας και Αναστασιάδης, μας οδηγεί στον όλεθρο με κατάληξη την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία. Πάρε ξανά την τύχη της πατρίδας στα χέρια σου, που την αγαπούν και ξέρουν να αγωνίζονται για τη σωτηρία της, όπως έκανες και με το Δημοψήφισμα.Μόνο εσύ, κύπριε πολίτη, μπορείς να αντισταθείς με ειλικρίνεια, με πατριωτισμό και αξιοπρέπεια και να απαιτήσεις τα δίκαιά σου.


Υπογράφουν την Διακήρυξη Θέσεων:
Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου
Κίνηση για τη Σωτηρία της ΚύπρουΈνωση προσφύγων και εκτοπισμένων
Αδούλωτη Κερύνεια
Ελεύθερη Μόρφου
Παγκύπριο Απελευθερωτικό Κίνημα
Παγκύπριο Δημοκρατικό Κίνημα
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ