Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Οι Ειδικές Δυνάμεις του τουρκικού στρατού, των κ. Μπουγιούκανιτ και Μπασμπούγ, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

Σοβαρές αποκαλύψεις του καταδικασμένου με ισόβια δεσμά για την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, Osman Yıldırım.
Ο Οσμάν Γιλντιρίμ έχει καταδισκαστεί σε ισόβια δεσμά για συμμετοχή στην προβοκατόρικη δολοφονική πείθεση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ εναντίον δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είχαν λάβει αποφάσεις για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας.
Την επίθεση είχε σχεδιάσει η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για να δημιουργήσει συνθήκες φοβίας στην τουρκική κοινή γνώμη, σχετικά με τον "επερχόμενο ισλαμικό κίνδυνο".
Ο Γιλντιρίμ, από τη φυλακή που βρίσκεται, υπέβαλλε στον εισαγγελέα Ahmet Zeki Durmuş του 12ου Δικαστηρίου της Άγκυρας γραπτή ομολογία, στην οποία ομολογεί πολύ σημαντικά πράγματα. Συγκεκριμένα ο Γιλτνιρίμ λέει:
"Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ μου έδωσε αποστολή να ρίξω τη χειροβομβίδα στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο την ανέθεσε στους Alparslan Arslan, Ayhan Parlak και Aykut Mete Şükre. Το σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Ερντογάν το ανέθεσε στην ομάδα "Atabeyler". Μετά τη σύλληψη του Alparslan Arslan (εκτελεστή των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου), αποκαλύφθηκε η σχέση του με τον απόστρατο αξιωματικό Muzaffer Tekin (στέλεχος της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) και ακολούθησε η σύλληψή του. Η ίδια η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για να δώσει ένα μήνυμα στον Ερντογάν και την κυβέρνηση, που τόλμησε να αγγίξει την πανίσχυρη οργάνωση, κάρφωσε την ομάδα των ειδικών δυνάμεων του στρατού "Αtabeyler", στην οποία οι ίδιοι είχαν αναθέσει τη δολοφονία του Ερντογάν. Τελικά, τα άτομα που συμμετείχαν στην ομάδα "Atabeyler" αθωώθηκαν.
Όταν αποφάσισα να μιλήσω και να τα πω όλα, ο συγκρατούμενός μου στις φυλακές, Aykut Mete Şükre, τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε: "Πάρε τηλέφωνο τον Μουζαφέρ Τεκίν και πές του ότι ο Οσμάν Γιλντιρίμ θα μιλήσει. Να πάρουν μέτρα". Ο Τεκίν πήρε τηλέφωνο τον Emin Gürses (προφυλακισμένος για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) και του εξέφρασε τις ανησυχίες του. Όλες αυτές τις συνομιλίες τις κατέγραψε η αστυνομία και οι συνομιλίες είναι στη δικογραφία της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Ο πατέρας του καταδικασθέντος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γιλντιρίμ Ασλάν, έστειλε sms στον Emin Gürses που έγραφε: "Ο Οσμάν Γιλντιρίμ θα μιλήσει. Κλείστε του το στόμα". Με άλλα λόγια σκοτώστε τον".
Να σημειωθεί ότι η τουρκική αστυνομία, στις 18 Μαΐου 2007 (μια μέρα μετά την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο), μετά από καταγγελία, εισέβαλε σε μια βίλα στη συνοικία Έργιαμαν της Άγκυρας και συνέλαβε 2 αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων, 2 διευθυντές αστυνομίας και άλλα έξι άτομα. Στη βίλα βρέθηκαν εκρηκτική ύλη C-4, πιστόλια και σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα πληροφοριών με το σπίτι του πρωθυπουργού Ερντογάν. Η ομάδα "Atabeyler", που είχε οργανική σχέση με τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων και δικό της έμβλημα, θεωρείται ότι ήταν ταυτόχρονα και επιχειρησικη ομάδα της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Πολλά από τα στοιχεία που κατέθεσε με την ομολογία του ο Γιλντιρίμ υπάρχουν στη μελέτη μας για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, που συντάχτηκε στις 11 Απριλίου και αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας στις 21 Μαΐου 2008.
Οι Μπουγιουκανίτ και Μπασμπούγ, που θεωρείται ότι ήταν γνώστες των τεκταινομένων, ο μεν πρώτος αποστρατεύθηκε πρόσφατα, ο δε δεύτερος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρώτου, ως αρχηγόε ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας.