Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Προσπάθεια για εκδήλωση προς τιμή του Τάσσου Παπαδόπουλου

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος εκτιμώντας την προσφορά και την στάση του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου στα εθνικό θέμα της Κύπρου έκανε μία προσπάθεια και επικοινώνησε μαζί του ώστε να τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση. Παρατίθεται η αλληλογραφία μεταξύ του Συνδέσμου και του πρώην πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας:


Αξιότιμε πρόεδρε της Κύπρου μας, κύριε Τάσσο Παπαδόπουλε,
Για εμάς τα μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ήσουν , είσαι και θα είσαι ο πρόεδρος της Κύπρου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνο το συγκινητικό διάγγελμα προς τον λαό της Κύπρου σχετικά με το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν και το μεγάλο «ΟΧΙ» που βγήκε από τα χείλη σου.
Μόνος και χωρίς την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, με το μεγάλο «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν έδωσες ένα ισχυρό χτύπημα στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων. Μιας νέας τάξης που δεν θέλει αντιστάσεις και θέλει όλους τους λαούς υποταγμένη σε αυτή.
Εμείς οι Έλληνες είχαμε πολλά χρόνια να νιώσουμε τέτοια περηφάνια και σε ευχαριστούμε για αυτό. Κύριε πρόεδρε με την παρούσα επιστολή ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος θέλει να σας ενημερώσει ότι ύστερα από την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, επιθυμεί να σας καλέσει στην Λάρισα προκειμένου να σας τιμήσει και να σας βραβεύσει μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους για την ηρωική αυτή σας πράξη.
Δυστυχώς σήμερα στο τιμόνι της Κύπρου μας βρίσκεται άλλος πρόεδρος και οι συνέπειες ίσως να είναι δυσάρεστες, πράγμα που το απευχόμαστε. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, το μεγάλο εμπόδιο έφυγε από την μέση και πρέπει να ξεχαστεί. Η ικανοποίηση των Αμερικανών, Άγγλων, Τούρκων αλλά και των Ελλήνων πολιτικών πολύ μεγάλη. Οι Έλληνες πατριώτες όμως δεν ξεχνούν. Δεν ξεχνούν την Κύπρο μας, δεν ξεχνούν τον μεγάλο ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο, ανυπομονούν και περιμένουν να έρθει στην Λάρισα, προκειμένου να τον τιμήσουν, να τον αγκαλιάσουν και να του σφίξουν το χέρι.
Σας ενημερώνουμε ότι την εκδήλωση την προγραμματίζουμε Σεπτέμβριο ή Οκτωβριο μήνα ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία θα εξαρτηθεί από εσάς και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Διόνυσος στη Λάρισα. Είναι το ξενοδοχείο όπου ο Σύνσεσμος πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις και στο οποίο πριν λιγο καιρό τιμήθηκε ο μεγάλος Έλληνας Σταύρος Λάλας.
Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας.


Λευκωσία, 30 Ιουλίου 2008.

Κύριο Αστέριο Χάμο,
Πρόεδρο Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Ελληνοκρατείν,
Λάρισα – Ελλάδα
Ευχαριστώ θερμά για την ημερομηνίας 21 Ιουλίου επιστολή σας και για την προς το πρόσωπό μου εκφραζόμενη εκτίμησή σας.
Αισθάνομαι ότι, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως ηγέτης του Κυπριακού Ελληνισμού, έπραξα το καθήκον μου, όπως το υπαγόρευε η ελληνική συνείδησή μου και το ιστορικό προς την πατρίδα χρέος μου.
Με συγκινεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου σας να με τιμήσει, σε ειδική εκδήλωση. Λυπούμαι, όμως, γιατί αδυνατώ να ανταποκριθώ θετικά στην απόφασή σας. Παρακαλώ να κατανοήσετε την αδυναμία μου να δεχθώ τιμές και επιβραβεύσεις για την εκτέλεση ενός καθήκοντος και την εκπλήρωση ενός χρέους. Μου αρκούν τα ειλικρινή αισθήματά σας. Μου αρκεί η εκτίμηση του κόσμου για όσα έπραξα, προασπιζόμενος τα δίκαια του νησιού μου και την αξιοπρέπεια του έθνους μου.
Ελπίζοντας στην κατανόησή σας, σας ευχαριστώ, σας συγχαίρω και εύχομαι σε όλους σας κάθε καλό.

Τάσσος Παπαδόπουλος
τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Το Δ.Σ του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου αφού έλαβε γνώση την απάντηση που μας στείλατε στις 30 Ιουλίου 2008 και στην οποία μας εξηγείτε τους λόγους που δεν μπορείτε να παραβρεθείτε στην Λάρισα προκείμενου σε ειδική εκδήλωση να σας τιμήσουμε για το μεγάλο ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο σας που μπήκατε στον κόπο να ασχοληθείτε μαζί μας και να μας απαντήσετε.
Αγαπητέ πρόεδρε κύριε Τάσσο Παπαδόπουλε για εμάς η απάντηση σας εκλαμβάνετε ως θετική, δείχνει πόσο μεγάλος ηγέτης είστε. Θα είμαστε συνέχεια στο πλευρό σας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας προσκειμένου η Κύπρος μας να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα.
Ελπίζουμε στο μέλλον και με την βοήθεια του Θεού να βρεθούμε και από κοντά.