Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ανακόλουθοι τσεγκεβαρισμοί

Όταν αποφασίζεις να επαναστατήσεις πριν από κάθε σου κίνηση έχεις αναγνωρίσει κάθε πιθανή συνέπεια που θα έχουν οι πράξεις σου. Πολύ περισσότερο έχεις συνειδητοποιήσει και συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα υποστείς τις όποιες συνέπειες και θα αντέξεις κάθε κόστος. Την επανάσταση δεν την κάνεις ούτε από διαστροφή ούτε από ανία. Η επανάσταση γεννιέται επειδή μέσα σου φιλοξενείται η δική σου αντίληψη περί του ορθού και σε πνίγει. Νοιώθεις πως αν δεν επαναστατήσεις αυτοκαταστρέφεσαι. Η εσωτερική σου ανάγκη γίνεται χείμαρρος και καταπνίγει κάθε συστολή. Οι όποιες, ενδεχόμενες, συνέπειες μοιάζουν ασήμαντες μπροστά στη ανάγκη σου για επανάσταση.

Έτσι είναι η επανάσταση και όσοι αποφασίσουν να επαναστατήσουν πρέπει να ξέρουν ότι για να επαναστατήσεις πρέπει να διακατέχεσαι από την ψυχολογία του μπροστάρη. Επανάσταση με μισόλογα, πισογυρίσματα και μετάνοιες δεν υπάρχει. Μετάνοιες και επαναστάτες δεν συναντώνται ποτέ. Επαναστάτες σαν βρεγμένες γάτες δεν είναι επαναστάτες.
Κάθε φαινόμενο ψεύδο-τσεγκεβαρισμού κρύβει μεθόδους και ιδιοτελή ατομικά μικροσυμφέροντα. Η επανάσταση κύριοι θέλει φουστανέλα και όχι φουστάνια. Αν είπες κάτι το δεν το μαζεύεις ποτέ, το στηρίζεις μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος σου. Πολύ απλά το είπες ή το έκανες γιατί υπερασπίστηκες τις αρχές σου. Κάθε μετάνοια για την επανάστασή σου, σκοτώνει το ήθος σου και κουκουλώνει τα ιδεώδη σου.
Στην επανάσταση το πας όσο πάει, μέχρι τέλους. Δεν νοιάζεσαι για το κόστος. Αν θέλεις να μπεις σε δρόμο επαναστατικό πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μονόδρομος. Διαφορετικά μην το κάνεις καθόλου. Κάτσε και πολέμα τις ιδέες σου, καθώς αυτές είναι απλά ψεύδο-τσεγκεβαρικές και δεν είναι ικανές να σηκώσουν κανένα λάβαρο προσωπικής επανάστασης. Επαναστάτες που πηγαινοέρχονται μεταξύ των μπροστάρηδων και της οπισθοφυλακής λειτουργούν με την ψυχολογία του δοσίλογου. Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι υποψήφιοι για να γίνουν ΄΄Αρτέμηδες΄΄.
Εάν πάλι θέλει κάποιος απλά να κερδίσει κάτι και να ικανοποιήσει ατομικά μικροσυμφέροντα, ας επιλέξει άλλον τρόπο γιατί αυτός του ανακόλουθου τσεγκεβαρισμού τον οδηγεί αυτενεργά σε διασυρμό.
ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;